Nowości w menu Kanpai Sushi Bar

Na deser proponujemy lody rzemieślnicze produkowane z naturalnych składników w bardzo oryginalnych smakach: wasabi, mango, zielona herbata, leechy.

W naszej karcie pojawią się również słynne likiery Umeshu. Umeshu to tradycyjne japońskie likiery wyrabiane z dojrzałych lub zielonych moreli ume. Nie powstają one w procesie fermentacji jak wino, ale maceracji moreli w wódce shōchū lub sake, z dodatkiem cukru. Umeshu ma od 10 do 15% alkoholu.
Na bazie Umeshu przygotowuje się różnego rodzaju drinki i koktajle.

Natomiast sake (Nihonshu. Sake to potoczna nazwa.) powstaje w procesie podobnym do warzenia piwa i nie jest ani wódką ani winem. Głównymi składnikami Nihonshu jest ryż, woda, mała porcja drożdży zwanych moto lub shubo oraz słód ryżowy.
Nihonshu dostępne jest  w bardzo wielu odmianach i gatunkach, a jego smak i jakość uzależnione są przede wszystkim od stopnia oczyszczenia (starcia) ryżu w procesie produkcji.